Controles

Wij adviseren uw otoplastieken periodiek te controleren door middel van een lektekst. Een lektester kan lekkage opsporen.

U kunt uw op maat gemaakte otoplastieken door één van onze specialisten laten controleren. Bij voorkeur doet u dit jaarlijks. Op het moment van de controle draagt u de otoplastiek in het oor en gaan we testen of er druk wordt opgebouwd. Geen druk? Dan betekent dit dat er ruimte is tussen uw gehoorkanaal en otoplastiek. Hier spreken we dus van lekkage en is er blootstelling aan de te luide omgevingen.

Waarom is het belangrijk om deze testen te laten uitvoeren?

  • Het oor verandert: Mensen worden ouder, onze oren blijven groeien en daarom wordt ons gehoorkenaal groter. Het oor bestaat uit elastisch kraakbeen en omdat dit belangrijke zintuig in de loop der jaren verslechtert, is het dus zeker de moeite waard om uw otoplastieken te laten controleren
  • Groter risico: Naarmate het gehoorkanaal groter wordt, ontstaat er ruimte tussen het gehoorkanaal en de otoplastiek. Hierdoor kan er lekkage van het geluid ontstaan en kan u grotere kans op gehoorschade oplopen.

 

Controleren houdt bij ons meer in dan alleen de lektest. Wij bespreken graag met de dragers hoe tevreden ze zijn over de oordoppen: zitten ze lekker, draagt hij ze vaak, dempen ze goed,...?

Al onze gehoorbescherming is testbaar. Wij adviseren de otoplastieken jaarlijks te controleren. U kiest zelf bij ons als klant of u hier gebruik van wilt maken. Om dit optimaal te monitoren, houden wij dit administratief voor u bij. Wij ontzorgen u zelfs dppr de afspraak zelf te agenderen en u erop te attenderen wanneer het jaarlijkse moment weer is aangebroken. 

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.